Zoek een recept

 

Verrine van gerookte zalm en groene appel

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 0,5 citroen
  • 100 g gerookte zalm "365"
  • 0,75 groene appel
  • 1 lente-uitje
  • 2 eetlepels room "365"
  • 100 g verse magere kaas "365"
  • zwarte peper
 

Bereiding

  1. Snij de zalm fijn.
  2. Prak de kaas met een vork en meng met room en peper.
  3. Pers de ½ citroen uit en meng het sap in een kom met de in kleine blokjes gesneden halve appel (niet geschild).
  4. Snij het resterende kwartje appel in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap.
  5. Verdeel de appelblokjes over de 6 glaasjes, schep er de zalm boven op en eindig met de verse kaas. Werk af met het fijngesneden uitje. Dek af en zet in de koelkast.
  6. Versier net voor het opdienen met de stukjes appel. Serveer fris.
 

Kooktip

  • Voor een perfect resultaat: giet de kaas in een hoek van een diepvrieszakje, knip de punt af en gebruik als spuitzak.
  • Variant: Vervang de verse kaas door Chevridou of Chavroux.