Zoek een recept

 

Verrassingshoorntjes met frambozen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 cl verse slagroom
  • 50 g griessuiker
  • 8 grote ijshoorntjes
  • 3 g gelatine
  • versiering: frambozen en/of kleine suikerparels
  • 125 g frambozen
 

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Spoel de frambozen, doe ze in een diep bord, voeg de suiker toe en prak ze goed met een vork.
  3. Klop de slagroom stijf met de mixer.
  4. Knijp het gelatineblaadje uit en doe het met 1 eetlepel water in een steelpan. Verwarm zachtjes, tot de gelatine gesmolten is. Neem meteen van het vuur, voeg de frambozenpuree toe en meng goed.
  5. Giet de frambozenpuree op de slagroom en meng voorzichtig. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  6. Net voor het opdienen, zet je de hoorntjes per 2 of 4 in glazen zodat ze rechtop blijven staan. Steek de punt van een grote spuitzak (zonder spuitmond) in een maatbeker en plooi de rand naar buiten om.
  7. Schep er de mousse in en sluit de bovenkant al draaiend. Vul de hoorntjes met de mousse, terwijl je steeds meer drukt vanaf de bovenkant.
  8. Versier de hoorntjes met een framboos en/of suikerpareltjes.
  9. Om meteen van te smullen zodat de hoorntjes krokant blijven!
 

Kooktip

  • De slagroom stijf kloppen gaat makkelijk wanneer je de mixerkloppers en de kom waarin je de room zal kloppen (liever geen plastieken kom) 1 uur in de koelkast zet, zodat de kloppers en de kom goed koud zijn.
  • Variant: Je kan de frambozen vervangen door aardbeien.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt