Zoek een recept

 

Verrassingseieren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 15 cl pilsbier
  • 60 g paneermeel
  • 1 ei
  • 2 soeplepels gesnipperde peterselie
  • 4 hardgekookte eieren
  • 600 g kalfs- of varkensgehakt
  • 1 komkommer
  • 8 blaadjes sla
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
  2. Doe het gehakt in een slakom. Voeg er het ei, het paneermeel, de peterselie, het zout en de peper aan toe en meng goed.
  3. Pel de hardgekookte eieren en omhul ze zorgvuldig met gehakt. Plaats ze in een ovenschotel, giet er het bier over en laat ze 35 min. bruinen in de oven.
  4. Schil de komkommer en snij hem in fijne schijfjes. Snij de slablaadjes in reepjes.
  5. Verdeel de reepjes over alle borden. Versier met schijfjes komkommer en leg er de verrassingseieren tussen.