Zoek een recept

 

Verrassingscroissants met chocopasta

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 250 g chocopasta naar keuze (1 koffielepel per stuk)
  • 1 ei
  • 2 vellen bladerdeeg met boter
 

Bereiding

  1. Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 6 – 180°C en er het rooster uit te nemen.
  2. Ontrol 1 vel bladerdeeg en snij in 6 stukken, zoals bij een taart. Schep een koffielepel chocopasta in het midden van elke driehoek, kort bij de afgeronde kant.
  3. Rol elke driehoek op naar de punt toe. Neem de 2 uiteinden vast en plooi ze naar elkaar toe om croissants te vormen.
  4. Laat het vel bakpapier met de croissants op het ovenrooster glijden. Maak nog 6 croissants met het tweede vel bladerdeeg en leg ze ook op het rooster.
  5. Breek het ei in een kom en klop het los met een vork. Bestrijk (met een keukenkwastje) de croissants met het losgeklopte ei. Zo zullen de croissants mooi bruin bakken en blinken wanneer ze uit de oven komen.
  6. Laat ze ongeveer 15 min. bakken. Vraag hulp aan een volwassene om ze in de oven zetten en uit de oven te halen.
  7. Serveer de croissants bij het ontbijt en smul ervan als ze nog een beetje warm zijn.
 

Kooktip

  • Neem de chocopasta met een lepeltje uit de pot en gebruik een tweede lepeltje om het bolletje choco op het deeg te laten glijden, zo zal je zeker niet morsen.
  • Variant: je kan de croissants, voor je ze in de oven zet, bestrooien met gehakte hazelnoten of met amandelschilfers: de stukjes zullen kleven door het losgeklopte ei.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt