Zoek een recept

 

Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten

Reserveer dit recept voor
personen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 12 dikke sint-jacobsvruchten (350 g)
  • een grote noot boter
  • fijngesneden koriander
  • 1 koffielepel kerriepoeder Santa Maria
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 ui
  • verse room en fijngehakte koriander voor het serveren
  • 2 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
  • 200 g wortelen
  • 500 g zoete aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • zout
We gaan ervan uit dat je ingrediënten zoals zout, peper, olie... al in je kast hebt staan. Daarom zitten ze niet bij in je reservatie. Je kan ze wel nog toevoegen voor je je reservatie afrondt.
 

Bereiding

  1. Neem de sint-jakobsvruchten uit de koelkast.
  2. Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie in een stoofpot op een zacht vuur.
  3. Snij ondertussen de aardappelen in blokjes en de wortelen in schijfjes. Doe ze bij in de stoofpot, bestrooi met kerrie, meng 2 min., giet er 1 liter water bij en voeg ook de verkruimelde bouillonblokjes toe.
  4. Breng aan de kook, zet het deksel op de pot en laat 20 min. zacht koken.
  5. Laat 5 min. rusten, mix vervolgens tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Tot hier kan je alles op voorhand bereiden, maar denk aan de sint-jakobsvruchten: neem ze, 30 min. voor je ze bakt, uit de koelkast.
  6. Verwarm de boter in een antikleefpan. Bak de sint-jakobsvruchten goudbruin op een hoog vuur, 1 min. aan elke kant. Verlaag het vuur en bak nog 2 min. op een zacht vuur. Kruid met peper.
  7. Dien de soep heel warm op, leg er de sint-jakobsvruchten in, voeg een wolkje room toe en wat fijngehakte koriander. Serveer met meergranenbrood.
 

Kooktip

Voeg het kerriepoeder met mate toe: het moet de soep lichtjes kruiden zonder de subtiele smaak van de andere ingrediënten te overheersen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten