Zoek een recept

 

Velouté van groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g groene asperges, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 1 l groentebouillon
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 spiesjes, met gedroogde tomaten en bolletjes mozzarella
  • 3 uien, fijngesnipperd
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Fruit in een kookpot gedurende 2 min. de 3 fijngesnipperde uien in 1 eetlepel olijfolie.
  2. Doe daarbij 1 l groentebouillon, zout, peper en 1 mespuntje nootmuskaat.
  3. Doe de asperges in stukken erbij.
  4. Breng aan de kook. Laat vervolgens 15 minuten lichtjes doorkoken.
  5. Mix vervolgens met een keukenrobot tot puree.
  6. Controleer of het voldoende gekruid is.
  7. Verdeel over kopjes of kommetjes. Versier met spiesjes van gedroogde tomaten en bolletjes mozzarella.
 

Kooktip

  • Uitstekend met boerenbrood.
  • Deze soep kan ook koud worden gegeten.
  • Variant: Hou de aspergepunten apart. Bak ze in 1 eetlepel olijfolie. Gebruik ze als versiering in plaats van de spiesjes met gedroogde tomaten.
  • De « plus » op voedingsgebied: Een recept, lichter dan heel wat veloutés, dat dankzij zijn rijkdom aan vezels toch de eetlust zal kunnen temperen en dat dankzij de diuretische werking van de asperge de verwijdering van afvalstoffen bevordert.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 125 kcal, Eiwit: 8,2 g, Totale vetstoffen: 7,2 g, Koolhydraten: 6,6 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt