Zoek een recept

 

Velouté van grijze garnalen met venkel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/2 blokje ontvette gevogeltebouillon
  • 1 bol venkel
  • fleur de sel
  • 250 g gepelde grijze garnalen
  • 1 teentje look
  • 20 cl magere melk
  • peper van de molen
  • 1 sjalot
 

Bereiding

  1. Maak de bol venkel schoon door de te harde kern te verwijderen. Doe hem in een kookpan, samen met de sjalot en de gehakte look.
  2. Doe de gevogeltebouillon erbij en zet onder water. Laat koken totdat de groenten gaar zijn. Neem van het vuur en giet de melk erbij.
  3. Leg enkele garnalen opzij en doe de rest in de soep. Mix deze tot een gladde soep.
  4. Kruid naar smaak met zout en peper.
  5. Doe in elk bord 1 portie soep. Doe daarbij enkele garnalen en versier met venkellof. Dien lauw op.
 

Kooktip

Kook de garnalen niet samen met de groenten: de soep wordt dan te zout.