Zoek een recept

 

Velouté van courgettes met roquefort

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 1 doos van 5 porties roquefortcrème
  • 2 vetarme bouillonblokjes
 

Bereiding

  1. Fruit de gehakte ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
  2. Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes en doe ze bij in de stoofpot. Giet er 1,2 l water op. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  3. Dek af en laat 20 min. sudderen op zacht vuur.
  4. Laat 5 min. rusten. Voeg de porties roquefortcrème toe en mix tot een gladde soep.
  5. Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met brood.
 

Kooktip

Je kan in het begin slechts 2 of 3 porties kaas toevoegen en de hoeveelheid naar eigen smaak aanpassen.