Zoek een recept

 

Velouté van courgettes met dille

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 groene courgettes
  • 1 teentje look
  • 30 cl magere melk
  • 1 l ontvette gevogeltebouillon
  • cayennepeper
  • 4 takjes dille
  • 4 ronde courgettes
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Schil de courgettes en snij ze in blokjes.
  2. Snij het hoedje van elke ronde courgette (op ongeveer 2 centimeter van de bovenzijde) en haal het vlees eruit met een lepeltje.
  3. Doe de blokjes courgette en het vlees van de ronde courgettes in een kookpan en overgiet met de gevogeltebouillon. Doe het teentje look erbij.
  4. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat lichtjes pruttelen totdat het vlees van de courgettes mals is. Neem het teentje look eruit.
  5. Mix vervolgens tot een mooi gladde soep.
  6. Giet de melk erbij en meng tot een homogene velouté. Kruid bij met peper en zout en eventueel een mespuntje cayennepeper.
  7. Bewaar 4 plukjes dille voor de versiering en snipper de rest fijn. Doe in de soep
  8. Giet deze velouté in de uitgeholde ronde courgettes. Versier met een takje dille en zet het hoedje erop.
 

Kooktip

  • Op het einde van de bereiding kan je er enkele grijze garnalen aan toevoegen om je soep een gastronomische toets te geven.
  • Een gezond extraatje: een lichte en vezelrijke soep die de grootste honger stilt met slechts 60 kcal per persoon.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 61 kcal, Eiwit: 5,5 g, Totale vetstoffen: 1 g, Koolhydraten: 7,2 g