Zoek een recept

 

Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 dozijn grote Bourgondische wijngaardslakken
  • 1 bosje kervel
  • 1 kleine witte ui
  • 0,5 teentje knoflook
  • 20 cl magere melk
  • 50 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 bosje waterkers
  • zout en peper van de molen
 

Bereiding

  1. Was de kervel en hak hem grof met de steeltjes erbij. Doe hetzelfde met de waterkers en de peterselie. Rist de basilicum af en hak hem grof.
  2. Breng een grote kookpan met gezouten water aan de kook. Dompel daarin gedurende enkele seconden de kervel, de waterkers en de look.
  3. Als de groenten mals zijn, laat ze dan uitlekken en doe ze in een kommetje.
  4. Neem de look eruit en mix met 30 cl gevogeltebouillon tot een heel gladde puree.
  5. Doe door een puntzeef en giet de melk erbij. Warm op in een steelpannetje en kruid bij met zout en peper van de molen.
  6. Schil de ui en fruit hem in 20 cl gevogeltebouillon. Doe er vervolgens de wijngaardslakken bij en laat ze gaar worden op een zacht vuur.
  7. Giet de velouté in diepe borden en leg in het midden van het bord 6 wijngaardslakken, die je eerst liet uitlekken.
 

Kooktip

  • Doe voor een originele toets 3 takjes verse munt bij je soep.
  • Een gezond extraatje: dit uiterst calorie- en vetarme voorgerecht is een uitstekende bron van magnesium, provitamine A en antioxidantia.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 81 kcal, Eiwit: 11.8 g, Totale vetstoffen: 1 g, Koolhydraten: 6 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken