Zoek een recept

 

Velouté met camembert

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aardappelen (250 g)
  • 1 zakje broodkorstjes met look
  • 125 g camembert
  • 2 dikke uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g oud broodkruim
  • peper en zout
  • 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes
 

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de grofgehakte uien in.
  2. Snij de geschilde aardappelen, het brood en de camembert in blokjes. Doe alles bij in de pot, evenals 1 l water.
  3. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat 20 min. zacht koken.
  4. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer heel warm met de broodkorstjes.
 

Kooktip

Neem de camembert pas op het laatste moment uit de koelkast, het snijden zal dan gemakkelijker gaan.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt