Zoek een recept

 

Varkensmignonnettes met pruimen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 tak verse rozemarijn
  • 400 à 500 g blauwe pruimen
  • een noot boter
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 700 g varkensmignonnettes
  • 7 cl vloeibare honing
  • 15 cl witte vermout
 

Bereiding

  1. Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan. Bak er de mignonnettes goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  2. Neem ze uit de pan en stoof de in 2 gesneden (of in 4, afhankelijk van de grootte) en ontpitte pruimen in dezelfde pan. Neem ze eruit wanneer ze zacht geworden zijn, maar nog niet uiteenvallen.
  3. Doe de honing en de vermout in de pan, roer de aanbaksels los, voeg het bindmiddel toe en de rozemarijn. Roer en leg het vlees en de pruimen in de saus, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
  4. Serveer meteen met lekkere aardappelpuree.
 

Kooktip

Dit recept is ook uitstekend met eendenborst.