Zoek een recept

 

Varkensmignonette met gremolata en tarwe

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 citroen
  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g parmezaan
  • peper
  • 4 varkensmignonettes
  • 200 g zachte tarwe
  • zout
 

Bereiding

  1. Kook de tarwe ongeveer 10 minuten (1 deel tarwe en 3 delen water).
  2. Gremolata: schil en pers de look. Rasp de schil van ½ citroen. Meng de peterselie met de look en de citroenzeste.
  3. Bak de mignonettes goudbruin in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de geraspte parmezaan onder de tarwe.
  5. Serveer de mignonettes versierd met wat gremolata en tarwe. Geef er gestoomde broccoli bij.
 

Kooktip

Voor meer smaak kun je de tarwe in bouillon koken.

 

Wijntip

Rode Schisteil

De traditionele druivenrassen van de Languedoc komen bijeen in deze helderrode wijn met licht geroosterde aroma’s en fruittoetsen (rood en zwart).

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 418 kcal, Eiwit: 39 g, Vetstof: 12,7 g, Koolhydraten: 36,8 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt