Zoek een recept

 

Varkenskoteletten op Griekse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 g feta
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 tomaat
  • 0,5 eetlepel gehakte bladpeterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 varkenskoteletten
  • 8 ontpitte, zwarte olijven
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Bereid de marinade: meng in een rechthoekige schaal het citroensap, de in plakjes gesneden lookteentjes, de oregano, het zout en de peper. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe Meng.
  2. Leg de koteletten in de marinade. Zet 1 uur in de koelkast (draai ze na 30 min. om).
  3. Ontpit en snij de tomaat in blokjes. Voeg de in blokjes gesneden feta toe, 1 eetlepel olie, de peterselie en de gehalveerde olijven, meng.
  4. Verwarm de grill of de barbecue voor. Laat de koteletten uitlekken, verwijder alle plakjes look.
  5. Gril de koteletten 3 minuten aan elke zijde, verdeel ze over de borden.
  6. Werk af met de salsa en dien meteen op met een salade en met brood of met kruiden gebakken aardappelen.