Zoek een recept

 

Varkenshaasje met sinaasappel en honing

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eetlepels acaciahoning
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 2,5 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2,5 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 klontje boter
  • 5 sinaasappels
  • 1 koffielepel tijm
  • 2 varkenshaasjes van 350 g
 

Bereiding

  1. Rasp de schil van een sinaasappel fijn, je hebt 1 eetlepel nodig. Pers het sap uit 3 sinaasappels.
  2. Verwarm de olie en de boter in een diepe pan en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Doe er het sinaasappelsap en de geraspte schil bij, de tijm en de honing. Roer goed op de bodem van de pan, dek af en laat 30 min op zacht vuur sudderen, draai het vlees halverwege de baktijd om.
  4. Schil de overige 2 sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij ze dan in halve schijven.
  5. Leg de varkenshaasjes op een snijplank en doe het bindmiddel bij de saus. Breng aan de kook en voeg peper en zout toe indien nodig. Voeg de sinaasappelschijven toe en breng opnieuw even aan de kook.
  6. Snij de varkenshaasjes in dikke plakken, bedruip met de saus en serveer met puree en een salade van veldsla en/of witloof.