Zoek een recept

 

Varkenshaasje met sausje van melk met salie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 of 4 knoflookteentjes
  • een mespunt gemalen kruidnagel
  • een noot boter
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen
  • 1 groot blik (410 g) + 1 klein blik (170 g) geëvaporeerde volle melk (ongesuikerd)
  • 2 kleine varkenshaasjes (ong. 350 g/stuk)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 1 bosje verse salie
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Bak de varkenshaasjes aan alle kanten bruin op een vrij hoog vuur in een sauteerpan met de boter en olie. Kruid met peper en zout en leg in een diepe ovenschotel.
  3. Doe de helft van de salieblaadjes en het kruidnagelpoeder in de sauteerpan, meng 1 min. op zacht vuur. Voeg de 2 blikken melk toe, verwarm zachtjes en neem van het vuur wanneer het mengsel kookt.
  4. Giet over de varkenshaasjes en voeg de gepelde, hele knofloonteentjes toe.
  5. Bak 35 min. in de oven, draai de haasjes elke 10 min. om.
  6. Leg de haasjes op een snijplank, wikkel in aluminiumfolie en giet de saus door een puntzeef in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe en de geplette knofloonteentjes.
  7. Breng op smaak met peper en zout en laat zacht sudderen. Snij ondertussen de haasjes in niet te fijne plakken.
  8. Dien goed heet op, versierd met verse salie. Geef er bundeltjes groene miniasperges bij en een aardappelpuree met olijfolie of miniröstis.
 

Kooktip

  • Het is normaal dat zich op de saus een vel vormt tijdens het koken. Het zal in de puntzeef achterblijven bij het filteren.
  • Variatie: Je kan een kalkoengebraad op dezelfde manier bereiden, maar pas dan de baktijd aan.


Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt