Zoek een recept

 

Varkenshaasje met groenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden
  • 2 dikke wortelen
  • een noot boter
  • 1 knoflookteen
  • 2 eetlepels olie
  • peper en zout
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 2 varkenshaasjes (ong. 800 g)
 

Bereiding

  1. Pel de tomaten, snij ze horizontaal in twee en verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in grote stukken. Snij de paprika in blokjes en de geschraapte wortelen in schijfjes. Snipper de uien fijn. Zet opzij.
  2. Smelt boter en olie in een grote sauteerpan. Bak er de varkenshaasjes aan alle kanten mooi bruin in op een hoog vuur. Voeg de groenten toe, het geperste knoflookteentje, de Provençaalse kruiden, peper en zout. Meng, zet een deksel op de pan en verlaag het vuur. Laat 45 min. sudderen op een zacht vuur en draai het vlees af en toe om.
  3. Breng op smaak met peper en zout en snij het vlees in dikke schijven.
  4. Dien warm op en geef er rijst of gekookte aardappelen bij.

Tip: 
Het is niet nodig om bouillon of een andere vloeistof toe te voegen, het vrijgekomen vocht van het vlees en de groenten volstaat.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt