Zoek een recept

 

Varkenshaasje met eekhoorntjesbrood en fourme d’Ambert

Ingrediënten voor 4 personen

  • 15 cl droge witte wijn
  • een noot boter
  • 125 g fourme d'Ambert
  • 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 2 kleine varkenshaasjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 2 sjalotten
  • 20 cl verse room
 

Bereiding

  1. Laat het eekhoorntjesbrood 30 min. op voorhand weken in een kom met warm water.
  2. Verwarm de boter en de olie in een grote, diepe pan en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Neem ze uit de pan en fruit dan de fijngesnipperde sjalotten in dezelfde pan op zacht vuur.
  4. Voeg na 5 min. de witte wijn toe, roer de aanbaksels los en leg het vlees in de pan. Dek af en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
  5. Draai de varkenshaasjes om, voeg het eekhoorntjesbrood toe en laat nog 10 min. sudderen.
  6. Prak de kaas met de room, meng en voeg toe aan de saus. Laat nog 5 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de haasjes, gesneden in plakjes van 1 cm dikte, met de saus.
  8. Dien op met een puree met kruiden of mini-rösti.
 

Kooktip

Gebruik een zoete, witte wijn voor een ietwat zoetzure smaak.
  • Home
  • Recepten
  • Varkenshaasje met eekhoorntjesbrood en fourme d’Ambert