Zoek een recept

 

Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kleine varkenshaasjes
  • 4 golden of jonagold appels
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 0,5 fles droge cider
  • 3 sjalotten
  • 5 cl verse room
  • 1 eetlepel bloem
  • mosterd van Dijon
  • 2 nootjes boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels blonde kandijsuiker
  • peterselie, gehakt
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Smeer de varkenshaasjes in met mosterd. Verwarm een noot boter met de olie in een grote, diepe pan en bak er het vlees rondom bruin in op matig vuur. Kruid met peper en zout.
  2. Neem het bruin gebakken vlees uit de pan. Fruit, in dezelfde pan, de spekblokjes en de fijn gehakte sjalotten tot ze lichtbruin zijn.
  3. Bestrooi met bloem, meng 30 sec, giet er de cider bij en meng goed. Leg de varkenshaasjes in de saus, zet een deksel op de pan en laat 35 min op zacht vuur sudderen.
  4. Schil ondertussen de appels en snij ze in kleine blokjes. Laat boter in een pan smelten en bak er de appelblokjes in aan op vrij hoog vuur. Bestrooi na enkele min met de suiker en laat snel karamelliseren.
  5. Doe de room en de peterselie bij het vlees, breng op smaak en laat nog 2 min sudderen.
  6. Snij de varkenshaasjes in dikke plakken. Serveer met de appels, de saus en mini-rösti.
 

Kooktip

Je kan de saus extra smaak geven door er nog wat mosterd bij te doen.

  • Home
  • Recepten
  • Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjes