Zoek een recept

 

Varkenshaasje met champignons

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 varkenshaasjes van 350 g
  • 250 g bruine champignons
  • 15 cl droge witte wijn
  • 10 cl room
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 eetlepel gedroogde salie
  • 1 ui
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de olie en de boter in een grote sauteuse en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op hevig vuur. Voeg de gehakte ui toe, de salie, de fijngesneden champignons, peper, zout en laat 5 min. op zacht vuur stoven.
  2. Voeg de witte wijn toe, roer de bakresten los, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
  3. Draai de varkenshaasjes om en laat alles nog 5 min. zonder deksel bakken. Doe er de room bij en het bindmiddel, laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de varkenshaasjes in dikke plakken en serveer ze warm met de saus.
 

Kooktip

Dien op met gestoomde of in olijfolie gebakken krielaardappelen.