Zoek een recept

 

Varkensfilet met appelsap

Ingrediënten voor 4 personen

  • 30 cl appelsap
  • 4 eetlepels graanmosterd
  • muskaatnoot
  • olijfolie
  • peper
  • 4 sjalotten
  • 1 takje tijm
  • 450 g varkensfilet
  • zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bestrijk de varkensfilet met mosterd en leg hem in een ovenschotel. Pel de sjalotten en snijd ze in de lengte in vieren en voeg ze bij het vlees.
  3. Kruid met peper en zout en voeg de tijm toe. Overgiet met 20 cl appelsap en een streepje olijfolie. Zet gedurende 30 minuten in de oven.
  4. Haal het vlees uit de schotel net voor je het opdient en houd het warm. Verwijder de tijm.
  5. Giet het bakvocht samen met de sjalotten in een kom. Voeg hier 10 cl appelsap aan toe en mix tot een romige saus.
  6. Versnijd de varkensfilet en serveer in plakken, overgoten met de saus.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 220 kcal, Eiwit: 22,7 g, Totale vetstoffen: 11,8 g, Koolhydraten: 6,1 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt