Zoek een recept

 

Vélouté van zoete aardappelen met peren

Ingrediënten voor 5 personen

  • enkele muntblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 ui
  • 500 g vaste peren
  • 1 eetlepel zachte of pikante paprika
  • 650 g zoete aardappelen (nettogewicht, geschild)
 

Bereiding

  1. Fruit de gehakte ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
  2. Schil ondertussen de peren en snij ze in blokjes, evenals de zoete aardappelen. Voeg ze toe aan de stoofpot, bestrooi met paprika, meng 2 min., doe er 1 liter water en de verkruimelde bouillonblokjes bij.
  3. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 20 min. sudderen.
  4. Laat 5 min. rusten. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
  5. Dien heel warm op, bestrooid met wat verse munt. Serveer met naan- of stokbrood.
 

Kooktip

Je kan de kommetjes soep afwerken met wat verse room.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt