Zoek een recept

 

Uiensoep met herve

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg ui
  • 0.5 l kippenbouillon (water + bouillon)
  • 0,5 l halfvolle melk
  • 2 sneetjes brood
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 2 eetlepels boter
  • 1 Hervekaasje
  • peper
  • zout
 

Bereiding

  1. Stoof de fijngesneden uien goudgeel in 1 eetlepel boter. Voeg de kruiden toe. Leng aan met de melk en de bouillon en laat gedurende 30 minuten sudderen.
  2. Haal de kruiden uit de soep en mix de soep.
  3. Snij mooie rondjes brood met behulp van een uitsteekvorm en bak ze in een beboterde pan. Leg er stukjes Hervekaas op en laat smelten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  4. Warm opdienen.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 274 kcal, Eiwit: 14 g g, Vetstof: 16,9 g g, Koolhydraten: 16,9 g g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt