Zoek een recept

 

Uiensoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels geraspte gruyère
  • 1,25 l groente- of gevogeltebouillon
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie, samengeknoopt)
  • 1 eetlepel meel
  • 1 mespuntje gemalen nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g uien, fijngesnipperd
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Verhit in een grote kookpan met dikke bodem de olijfolie. Laat daarin de uien slinken totdat ze lichtjes kleuren. Bestrooi met meel en meng goed met een houten spatel. Laat nog 2 minuten koken.
  2. Giet de bouillon erover. Doe het kruidentuiltje erbij. Doe er zout en peper op. Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Verminder dan de warmte tot de helft en laat nog 15 minuten doorkoken.
  3. Neem het kruidentuiltje uit de pan. Doe er vers gemalen nootmuskaat bij. Laat nog 1 minuut koken.
  4. Verdeel de soep over diepe borden of soepkommetjes. Bestrooi met gruyère.
 

Kooktip

  • Uitstekend bij: Bruschettas belegd met rauwe ham. Als u deze soep opdient met een salade van jonge scheuten op smaak gebracht met hazelnotenolie, vormt ze een lichte maaltijd.
  • Shopping: U vindt in uw supermarkt zakjes diepgevroren fijngesneden uien, die u heel wat werk besparen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt