Zoek een recept

 

Tzatziki met feta en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel boter
  • 200 g feta
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 plat brood of stokbrood naar smaak
  • 450 g verse bladspinazie
  • 2 takjes verse munt
 

Bereiding

  1. Schil en halveer de komkommer, verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes en laat goed uitlekken. Snipper de muntblaadjes fijn. Pers de knoflookteentjes.
  2. Meng de komkommer met de yoghurt, munt, knoflook en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Stoof de spinazie in een klontje boter.
  4. Snijd het brood naar smaak in stukken. Beleg met gestoofde spinazie en plakjes feta. Rooster de broodjes kort onder de grill. Serveer meteen met de tzatziki.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 473 kcal, Eiwit: 19.5 g, Koolhydraten: 73.9 g