Zoek een recept

 

Tzatziki

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 knoflookteentje
  • 1 komkommer
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes verse munt
  • 600 g volle Griekse yoghurt
 

Bereiding

  1. Was de komkommer en dep droog, maar schil niet. Rasp grof, bestrooi rijkelijk met zout en laat 30 min. in een vergiet staan, zodat het vocht vrijkomt.
  2. Doe 2 eetlepels yoghurt in de kom van de hakmolen. Voeg de olie toe, het geperste knoflookteentje, de munt- en peterselieblaadjes. Laat draaien tot een homogeen mengsel. Doe in een slakom en voeg de rest van de yoghurt toe.
  3. Druk het meeste vocht uit de komkommer. Doe het vruchtvlees bij de yoghurt, meng en breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer koel bij gegrilde lamsbrochettes of -koteletjes. Ook lekker bij het aperitief met stukjes geroosterd pitabrood, als mezze-ingrediënt of als dipsaus bij rauwkost.
 

Kooktip

  • Indien je niet veel tijd hebt, laat de komkommer dan niet rusten: verwijder de zaadlijsten, rasp het vruchtvlees fijn en maak de bereiding onmiddellijk.
  • Variant: Voeg eventueel 2 eetlepels citroensap of azijn aan de tzatziki toe.