Zoek een recept

 

Tulpen voor ijs en fruit

Video aanwezig

Ingrediënten voor 8 personen

  • 75 g boter
  • 4 eiwitten
  • 150 g patisseriebloem
  • 200 g bloemsuiker
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
  2. Klop de eiwitten met de suiker en de bloem, voeg dan de gesmolten boter toe. Klop tot een glad deeg.
  3. Bedek de ovenplaat met een siliconenmatje. Schep er met een eetlepel hoopjes deeg op, leg ze ver genoeg van elkaar. Strijk ze met de bolle kant van de lepel zo dun mogelijk uit.
  4. Bak ± 7 min. tot de koekjes lichtbruin en de randen bruin zijn. Maak ze voorzichtig los met een spatel en geef ze een tulpvorm door ze meteen in kommetjes te drukken. Laat ze volledig afkoelen in de kommetjes zodat de vorm goed behouden blijft.
  5. Je kan ook tuiles (gebogen vorm) of rolletjes maken door het deeg in de lengte uit te strijken: voor tuiles leg je de warme koekjes over een fles en voor rolletjes rol je ze rond een deegrol.
  6. Vul ze met roomijs, slagroom of fruitsalade. Doe dit net voor het serveren zodat ze krokant blijven.
 

Kooktip

Goed om te weten: vocht maakt deze soort krokante koekjes zacht. Bewaar de goed afgekoelde koekjes tot net voor het opdienen in een metalen doos (ten hoogste 24 uur).

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt