Zoek een recept

 

Truffel van geitenkaas en oude Parmezaanse kaas met een vleugje cacao

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 soeplepels balsamicocrème
  • 4 soeplepels bittere cacaopoeder
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 koffielepel mignonnettepeper
  • 100 g oude Parmezaanse kaas
  • peper van de molen
  • 100 g verse geitenkaas
 

Bereiding

  1. Doe de 3 eetlepels cacaopoeder, de mignonnettepeper en de kaneel in een bekertje en meng tot een homogeen geheel.
  2. Snij de geitenkaas in 4 en maak 4 kleine balletjes in uw handpalm. Rol ze in de cacaomengeling zoals een truffel. Zet in de koelkast.
  3. Meng de balsamicocrème met de rest van de cacaopoeder. Breng op smaak met peper en dien op met de oude Parmezaanse kaas.
 

Kooktip

  • Mignonnettepeper is een grof gemalen peper die je in de afdeling ook terugvindt onder de naam peper voor steak. Dien op met crackers of geroosterd grof brood.
  • Een gezond extraatje: Een originele en lekkere manier om calcium op te nemen, met een weliswaar niet te verwaarlozen vetgehalte dat toch binnen de perken blijft.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 190 kcal, Eiwit: 14,4 g, Totale vetstoffen: 12,5 g, Koolhydraten: 5 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Truffel van geitenkaas en oude Parmezaanse kaas met een vleugje cacao