Zoek een recept

 

Tropische vlokken

Ingrediënten voor 40 stuks

  • 250 g witte chocolade
  • 7,5 cl verse room
  • 0,5 vanillestokje
  • 50 g boter
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels rum
  • 40 g geraspte kokosnoot
  • 3 eetlepels bloemsuiker
 

Bereiding

  1. Hak de chocolade en doe’m in een steelpan met de room en het halve gespleten en geschraapte vanillestokje. Verwarm zacht tot een glad mengsel.
  2. Neem van het vuur, voeg de zachte boter toe en meng goed. Doe er dan de fijngeraspte schil van een halve limoen en de rum bij en meng. Zet ruim een uur in de koelkast.
  3. Doe de opgesteven bereiding in een spuitzak met gladde mond. Spuit toefjes (ter grootte van een framboos) op een met bakpapier beklede schotel. Laat enkele uren in de koelkast rusten.
  4. Meng de geraspte kokosnoot met de bloemsuiker. Gebruik een vork om er de kleine truffels (voorzichtig van het papier te halen met een spatel) in te rollen. Schik ze in een mooie doos en zet ze in de koelkast.
  5. Serveer koel.
 

Kooktip

Deze truffels moeten altijd, in tegenstelling tot die met pure chocolade, in de koelkast gezet worden om hun stevigheid te bewaren.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt