Zoek een recept

 

Tropische îles flottantes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 limoen
  • 3 eieren (M) op kamertemperatuur
  • 20 cl verse room
  • 30 cl volle melk
  • 20 g griessuiker
  • 50 g geraspte kokosnoot
  • 50 g bloemsuiker
  • 2 eetlepels rum
  • snuifje zout
 

Bereiding

  1. Schil de limoen flinterdun en doe de schil in een steelpan samen met de melk en de room. Laat zachtjes opwarmen en neem, net voor het kookpunt, van het vuur. Dek af en laat 5 min trekken. Verwijder vervolgens de schil.
  2. Klop de eigelen met de griessuiker. Voeg geleidelijk aan en al roerend het mengsel room/warme melk toe. Giet terug in de steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Blijf roeren tot de room bindt en de rug van de lepel bedekt zonder er meteen af te lopen : de room mag vooral niet koken ! Giet in een kleine kom en laat, af en toe roerend, volledig afkoelen. Voeg dan het limoensap en de rum toe.
  3. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot heel stijve pieken. Voeg de bloemsuiker toe en klop nog even. Verdeel over 4 soufflékommetjes en zet ze samen in de microgolfoven gedurende 2 min op 600 W. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
  4. Voor het serveren : laat de eiwitschuimpjes uitlekken, haal ze uit de kommetjes en rol ze in de kokosnoot. Verdeel de koude room over schaaltjes, leg een schuimpje in het midden en dien op.
 

Kooktip

Je kan de roomsaus een kleurtje geven met enkele druppels groene voedingskleurstof.