Zoek een recept

 

Treacle sponge cake - taart met golden syrup

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 eieren
  • 8 eetlepels golden syrup
  • 100 g suiker
  • 0,5 koffielepel vanille-essence
  • 120 g zachte boter + voor de vorm
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Beboter de taartvorm en giet er de golden syrup in.
  3. Meng de boter en de suiker met een mixer. Voeg er de eieren één voor één aan toe terwijl je blijft kloppen. Voeg de boter, het zout en de vanille-essence toe; meng tot een homogene massa. Giet de massa in de vorm en laat 30 minuten bakken en controleer hierbij dat de bovenkant van de taart niet verbrandt (indien nodig bedekken met aluminiumfolie)
  4. Laat de taart afkoelen in de vorm alvorens ervan te proeven op kamertemperatuur.
 

Kooktip

Deze taart wordt niet uit de vorm gehaald.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 373 kcal, Eiwit: 3,9 g, Vetstof: 15,8 g, Koolhydraten: 53,9 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Treacle sponge cake - taart met golden syrup