Zoek een recept

 

Tortilla’s met rundvlees en guacamole

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken koffielepel komijn
  • chilipoeder
  • een pakje van 8 Torti’Wraps (diameter 20 cm)
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 2 limoenen
  • 600 g minuutsteak
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 2 rijpe Hass avocado's
  • 1/2 rode ui (of 1 kleine)
  • 1 Romeinse sla
  • 5 tomaten
 

Bereiding

  1. Meng de olie, het chilipoeder en de komijn in een schaal. Voeg de in fijne reepjes gesneden steaks toe, meng en zet opzij.
  2. Ontpit 4 tomaten en snij ze in grote blokjes. Snij de Romeinse sla in sliertjes. Zet opzij.
  3. Prak het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van 1 of 2 limoenen (afhankelijk van je eigen smaak) met behulp van een vork. Voeg de heel fijngesnipperde ui toe, de koriander en 1 ontpitte en in heel kleine blokjes gesneden tomaat. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  4. Bak het vlees bruin in een wok of grote braadpan op hoog vuur, breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de tortilla’s tussen 2 borden in de microgolfoven.
  6. Serveer alle ingrediënten apart, zodat elkeen zijn tortilla naar eigen smaak kan samenstellen.
 

Kooktip

Serveer ook nog een kommetje met geraspte cheddar om op het vlees te strooien.