Zoek een recept

 

Tonijntartaar met Thaise smaken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g tonijnsteaks
  • 0,5 bosje lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel sambal
  • 2 kleine tomaten
  • 1 stuk komkommer van ong. 6 cm
 

Bereiding

  1. Snij de uitjes fijn (het witte deel + 2/3 van het groene deel). Doe in een schaal met de sambal, de vissaus, de koriander, olie en het limoensap.
  2. Snij de tonijn met een mes heel fijn (zeker niet met de elektrische hakmolen). Voeg toe aan de schaal en meng. Breng op smaak met peper en zout, dek af en zet minstens 15 min. in de koelkast.
  3. Ontpit de tomaten en snij in heel kleine blokjes. Snij het stukje komkommer in fijne staafjes. Gebruik een metalen uitsteekring om de tartaar op de borden te schikken. Leg op elk torentje enkele staafjes komkommer en schep de blokjes tomaat rondom.
  4. Versier met een takje koriander en dien koel op.
 

Kooktip

  • Het limoensap "kookt" de vis - de marineertijd hangt dus af van je persoonlijke smaak.
  • Variant: Afhankelijk van het budget kan de tonijn vervangen worden door zalm of goudbrasem (roodbaars).