Zoek een recept

 

Tonijnkroon à la niçoise

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 blikken tonijn met olijfolie (2 x 153 g, uitgelekt gewicht)
  • cayennepeper
  • 0,5 citroen
  • 1 kg dikke bloemige aardappelen
  • 4 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 knoflookteentjes (facultatief)
  • 250 g mayonaise met olijfolie
  • peper en zout
  • sla, tomaten en olijven voor de afwerking
 

Bereiding

  1. Kook de in blokjes gesneden aardappelen gaar in lichtgezouten kokend water in 15 à 20 min. Giet af, stamp fijn tot puree en laat afkoelen.
  2. Doe de uitgelekte tonijn in een smalle kom, voeg de geperste knoflookteentjes en mayonaise toe. Mix tot een glad mengsel.
  3. Schep bij de aardappelpuree, voeg ketchup toe, sap van de ½ citroen, peterselie en cayennepeper. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  4. Bekleed een ringvorm met cellofaan, schep er de bereiding in en druk goed aan. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  5. Neem voorzichtig uit de vorm en dien fris op, versierd met sla, tomaten en olijven. Lekker met de rauwkostsalsa.
 

Kooktip

  • Eender welke andere smalle taartvorm, zelfs uit plastiek, is geschikt. Let er alleen op dat de inhoud ongeveer 1,3 l is.
  • Variant: Je kan de kroon ook nog versieren met ansjovisfilets.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt