Zoek een recept

 

Tonijnfilet met Venetiaanse groenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 ml droge witte wijn
  • enkele ansjovisfilets
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 stengel groene selder
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes marjolein
  • 4 tonijnsteaks van ongeveer 100 g
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Pel de rode ui en snij hem fijn. Was de selder en snij hem in schijfjes. Was de takjes bladpeterselie en marjolein zorgvuldig, rist de blaadjes van de takjes en hak ze grof.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan en stoof de kruiden en de groenten erin aan. Giet de witte wijn erbij en laat drie minuten sudderen. Neem dan van het vuur.
  3. Kruid de tonijn met zout en peper. Pers de limoen uit over de vis, leg hem in de groentebereiding met de witte wijn en laat ten minste 30 minuten marineren in de koelkast.
  4. Haal de tonijn uit de groentebereiding en bak hem aan beide kanten in een pan met olijfolie. Voeg de groenten toe wanneer de vis bijna gaar is, om ze op te warmen. Kruid bij met zout en peper.
 

Kooktip

  • Je kunt de tonijnfilet vervangen door een andere vaste vis, bijvoorbeeld zwaardvis. Zorg er in elk geval voor dat je de vis snel bakt, zodat het vlees niet uitdroogt en hij binnenin mals blijft.
  • De "plus" op voedingsgebied: Een aangename en lichte manier om te profiteren van de voordelen van de omegas 3 en het selenium van tonijn, met slechts 1 gram verzadigde vetten.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 735 kcal, Eiwit: 30 g, Totale vetstoffen: 5,7 g, Koolhydraten: 1,1 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt