Zoek een recept

 

Tonijn met anijssmaak

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g tonijnfilets
  • 1 dikke venkelknol
  • 3 eetlepels olijfolie
  • fleur de sel
  • peper van de molen
  • 1 mespunt rood pimentpoeder
  • 8 cl pastis
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
 

Bereiding

  1. Verdeel de tonijn in 4 porties, smeer ze in met olijfolie en laat ze rusten op kamertemperatuur.
  2. Maak de venkel schoon, verwijder de te harde kern en stengels, bewaar het loof. Snij de venkel in plakjes. Laat ze 5 min. stoven in een diepe pan met 2 eetlepels olie.
  3. Kruid met peper en zout, voeg het pimentpoeder toe, de pastis en de bouillon. Dek af en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
  4. Bak de tonijnporties in een hete braadpan met anti-aanbaklaag. Bak ze 30 sec. aan elke kant (de vis mag niet doorbakken zijn). Kruid met peper en zout.
  5. Schik op elk bord 1 portie venkel en vis. Werk af met het venkelloof en serveer met aardappelpuree met olijfolie.
 

Kooktip

Een gezond extraatje: een bereiding op basis van pastis, die toch geen alcohol meer bevat en de kostbare omega-3-vetzuren van de tonijn bewaart.