Zoek een recept

 

Tongrolletjes, gebakken kantharellen

Ingrediënten voor 4 personen

  • bieslook
  • een scheutje olijfolie
  • 50 g gehakte sjalotten
  • 8 eetlepels groentebouillon
  • 1 handvol bieslook, versnipperd
  • 400 g kantharellen
  • 2 eetlepels lichte room of soja
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 tongreepjes, in de lengte in 2 gesneden
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
 

Bereiding

  1. Verhit de olie in een bakpan met dikke bodem. Fruit daarin de sjalotten gedurende 2 minuten, totdat ze glazig worden. Doe de kantharellen erbij en laat 3 minuten bakken onder voortdurend roeren. Doe er zout en peper op. Blus de bakbodem met wittewijnazijn en groentebouillon. Zet opzij
  2. Doe zout en peper op de tongreepjes. Rol de reepjes op en begin daarbij bij het breedste deel.
  3. Stoom ze 3 tot 4 minuten. Hou warm.
  4. Werk het champignonpannetje af. Kruid bij indien nodig. Doe de room erbij. Meng goed. Strooi de bieslook erover. Meng goed.
  5. Verdeel de tongrolletjes en de champignons over de borden. Versier met een scheutje olijfolie en bieslook. Bestrooi met fleur de sel.
 

Kooktip

  • Uitstekend met een geplette aardappel met olijfolie.
  • De "plus" op voedingsgebied: Dit gerecht met nauwelijks 150 kcal per portie is heel arm aan verzadigde vetzuren, maar bevat wel een flinke portie eiwitten, voedingsvezels en selenium, een antioxydans dat vaak onvoldoende aanwezig is in onze voeding.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 146 kcal, Eiwit: 24,2 g, Totale vetstoffen: 4,7 g, Koolhydraten: 1,8 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt