Zoek een recept

 

Tompoes van zeebarbeel met pesto

Ingrediënten voor 4 personen

 • olijfolie
 • 60 g pesto
 • verse basilicum voor de versiering
 • 500 g zeebarbeelfilets
 

Bereiding

 1. Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 6 – 180°C en er de ovenplaat uit te nemen. Leg een vel bakpapier op de plaat.
 2. Kijk of er geen graten meer zijn in de visfilets: strijk met je vingers over de vleeskant en als je kleine prikkende puntjes voelt, haal ze er dan uit met een tangetje.
 3. Leg de helft van de vis op de ovenplaat met de velkant naar onder, maar strijk eerst wat olijfolie (met een keukenkwastje) op de plaats waar je elke filet zal leggen. Smeer de filets in met pesto.
 4. Leg er nu de andere visfilets op met de velkant naar boven en bestrijk ze met een beetje olijfolie (op het vel). Steek een tandenstoker in elk pakketje zodat ze goed samen blijven.
 5. Bak ze 10 min. in de oven. Vraag aan een volwassene om ze in de oven te zetten en ze eruit te halen.
 6. Versier de tompoezen met een beetje basilicum en dien op. Superlekker met verse pasta en een groene groente of gewoonweg met een slaatje en lekker brood.
 

Kooktip

 • Probeer de filets van dezelfde grootte samen te voegen: de kleine met de kleine, de grote met de grote.
 • Variant: Andere vissoorten kan je op dezelfde manier bereiden, maar ze zullen waarschijnlijk groter zijn, je zal ze dus langer moeten bakken en er 2 tandenstokers insteken.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt