Zoek een recept

 

Tompoes van portobello

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 soeplepels balsamicoazijn
  • 4 gegrilde rode paprika’s in bokaal
  • 4 mespuntjes rozemarijn
  • 4 soeplepels olijfolie
  • 1 overlangs in schijven gesneden courgette
  • 4 schijfjes “cœur de bœuf”- of vleestomaat
  • 4 schijfjes mozzarella
  • 8 van de steel ontdane portobellopaddenstoelen
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwarm de grill voor.
  3. Smeer met een bakkerspenseel de groenten in met olijfolie.
  4. Laat de portobellopaddenstoelen 2 minuten aan beide kanten grillen, de courgette 1 minuut.
  5. Leg een portobellopaddenstoel op een bakplaat. Bereid de tompoes door de courgettes, mozzarella, rode paprika’s en tomaten met elkaar af te wisselen. Eindig met een portobellopaddenstoel. Prik vast met een bamboestokje.
  6. Laat gedurende 7 minuten gratineren in de oven.
  7. Garneer met een mespuntje rozemarijn.
 

Kooktip

  • Heerlijk met jonge sla met notenolie.
  • De voedingswaarde: Deze tompoes bevat weinig calorieën en is rijk aan voedingsvezels. Het is een uitstekende manier om groenten toe te voegen aan gerechten en voordeel te halen uit hun complementariteit.


 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 185 kcal, Eiwit: 10,9 g, Totale vetstoffen: 14 g, Koolhydraten: 3,8 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt