Zoek een recept

 

Tomatensoep met varkenssneetjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • Gehakte peterselie, peper en zout, boter
  • 1/2 l kippenbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 ui, fijn gesneden
  • 100 g varkenssneetjes (type bruinen en opdienen)
  • 500 g verse vleestomaten
  • 1 wit van prei, fijn gesneden
 

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in stukjes. Bewaar het sap.
  2. Mix de stukjes tomaat met een staafmixer.
  3. Giet het sap van de tomaten door een zeef.
  4. Stoof de fijngesneden groenten (ui, prei en selder) aan in boter zonder te kleuren.
  5. Voeg er de tomatenpuree aan toe en stoof nog een paar minuten.
  6. Voeg het sap van de tomaten en de bouillon erbij en laat alles een half uur op een zacht vuur koken.
  7. Breng op smaak met peper, zout en fijngehakte peterselie.
  8. Kruid de varkenssneetjes met peper en zout en bak ze heel kort in wat boter.
  9. Doe de varkenssneetjes in de soep of steek ze op een satéprikker en ser veer ze bij de soep.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt