Zoek een recept

 

Tomatenkonfijt met kaneel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 kg tomaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 g griessuiker
  • 0,5 koffielepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
 

Bereiding

  1. Breng water in een grote kookpot aan de kook. Snij de tomaten kruisgewijs in en dompel even onder in het kokend water. Haal ze telkens na 30 sec. met een schuimspaan uit de kookpot.
  2. Het vel komt gemakkelijk los, je kan het gewoon er met de hand aftrekken. Snij de tomaten horizontaal doormidden, haal de pitjes eruit en snij in stukken.
  3. Schep de tomaten in een sauteerpan met de olie en laat op middelhoog vuur gedurende 30 min. fruiten. Roer af en toe tot nagenoeg al het vocht verdampt is.
  4. Voeg de suiker en de kaneel toe, meng goed en laat nog 15 min. op een zacht vuur sudderen. Dien lauw op, bestrooid met fijngehakte peterselie.
 

Kooktip

  • Heel lekker bij kip gegrild met oosterse specerijen.
  • De pitjes kan je op een simpele en snelle manier uit de tomaten halen met je vingers, bovendien verwijder je zo het vruchtvlees niet.
  • Variant: je kan de kaneel vervangen door komijn en/of de suiker door honing.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt