Zoek een recept

 

Tomaten met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 stronk geitenkaas (200 g)
  • 4 vaste dikke tomaten
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij de tomaten onderaan lichtjes in kruisvorm in. Leg ze 30 sec in kokend water en neem ze eruit met een schuimspaan. Pel ze. Leg ze, met het kroontje naar beneden, op een snijplank en snij ze verschillende keren in, zoals voor schijfjes, maar snij niet tot op het einde (ze mogen niet uiteenvallen)
  3. Snij de geitenkaas in plakjes, steek ze tussen de tomatenschijfjes.
  4. Leg de tomaten in een ovenschotel, bedruip met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met rozemarijn. Zet 15 min. in de oven.
  5. Serveer warm als voorgerecht met een salade.
 

Kooktip

Als een tomaat toch zou uiteenvallen bij het snijden, steek dan een klein brochettestokje door de kaas- en tomatenschijfjes.

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt