Zoek een recept

 

Tomaten gevuld met tongrolletjes met pesto

Ingrediënten voor 4 personen

  • 10 cl olijfolie
  • peper en zout
  • 50 g pijnboompitten
  • 8 tomaten
  • 16 tongfilets (ong. 600 g)
  • 50 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 potjes verse basilicum
 

Bereiding

  1. Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit. Kruid de binnenkant met zout en zet omgekeerd op een dubbel vel keukenpapier.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Leg 8 basilicumblaadjes fris weg en doe de andere in de kom van de hakmolen. Voeg pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olie toe. Laat fijnhakken, volgens smaak, tot een min of meer gemalen pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de visfilets met de velkant naar boven op een grote snijplank, Besmeer met pesto en laat ze per twee enkele centimeters in de lengte overlappen, zodat je 8 lange dubbele filets bekomt. Rol op.
  5. Dep de binnenkant van de tomaten droog met keukenpapier en vul op met de rolletjes. Leg in een ovenschotel en bak 20 min. in de oven.
  6. Werk elke tomaat af met een basilicumblaadje en dien warm op met verse pasta waarin de resterende pesto werd gemengd.
 

Kooktip

  • Traditioneel wordt de pesto in een vijzel fijngestampt en wordt er look aan de bereiding toegevoegd.
  • Variant: Je kan de basilicum vervangen door 1 zakje schoongemaakte notensla (50 g).


Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt