Zoek een recept

 

Tomaten gevuld door matrozen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 dikke ronde tomaten
  • 1 blikje gebroken sperziebonen (200 g)
  • 2 hardgekookte eieren
  • 0,5 koffielepel mosterd
  • 1 blikje opgerolde ansjovisreepjes met kappertjes
  • 200 g tonijn in olie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 50 g zwarte en groene ontpitte olijven in schijfjes
 

Bereiding

  1. Snij de tomaten in 2, hol ze uit, bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op een dubbel vel huishoudpapier.
  2. Zet, ondertussen, een klein vergiet boven een kom en laat er de tonijn in uitlekken.
  3. Doe de sperziebonen in een ander vergiet, spoel ze goed met koud water, laat ze uitlekken en doe ze in een slakom. Voeg de olijven toe, de fijngesneden hardgekookte eieren en de verkruimelde tonijn.
  4. Giet de azijn en de mosterd in de kom met de olie van de tonijn en meng met de garde. Giet deze vinaigrette in de slakom en meng goed.
  5. Dep de binnenkant van de tomaten droog met huishoudpapier, schik ze op een schotel en vul ze met de tonijnsalade. Dek af met vershoudfolie en zet 1 u. in de koelkast.
  6. Net voor het opdienen versier je de tomaten met de uitgelekte ansjovisrolletjes.
  7. Je kan de tomaten opdienen als voorgerecht met een slaatje (1 tomaat per persoon) of als hoofdgerecht met frietjes en sla (2 tomaten per persoon).
 

Kooktip

Snij een stukje van de onderkant van de halve tomaten zodat ze goed blijven staan.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt