Zoek een recept

 

Tiramisu met whiskycrème en krokante chocolade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ei Delhaize op kamertemperatuur
  • 175 g lange vingers Delhaize
  • 125 g mascarpone Delhaize
  • 12,5 cl verse room Delhaize met 35% vetgehalte
  • 50 g griessuiker
  • 5 cl koude, sterke koffie
  • 8 cl Cream Liqueur Scotch Whisky Delhaize
  • 1 pot melkchocoladekrullen Delhaize
 

Bereiding

  1. Klop de eierdooier met de suiker tot een wit en schuimig mengsel. Voeg de mascarpone toe en meng goed. Doe er de opgeklopte room bij, voeg dan het heel stijfgeklopte eiwit toe. Meng zorgvuldig na elke toevoeging.
  2. Meng de koffie en de whiskycrème in een diep bord. Dompel er de koekjes één voor één in en leg ze achtereenvolgens op de bodem van een schotel. Bedek met de helft van de room en bestrooi met chocoladekrullen. Leg opnieuw een laag in koffie/whiskycrème gedrenkte koekjes, lepel er de rest van de room op en maak er golfjes in.
  3. Dek af met vershoudfolie en zet minstens 6 uur in de koelkast.
  4. Bestrooi met chocoladekrullen en serveer koel.
 

Kooktip

Het vraagt wat meer geduld, maar je kan ook individuele porties tiramisu maken in schaaltjes of grote hapjesglazen.

  • Home
  • Recepten
  • Tiramisu met whiskycrème en krokante chocolade