Zoek een recept

 

Tiramisu met aardbeien en witte chocolade

Video aanwezig

Ingrediënten voor 6 personen

  • 100 g witte chocolade
  • 500 g aardbeien
  • 50 g poedersuiker
  • 500 g mascarpone
  • 4 eieren
  • 5 cl aardbeien- of frambozenlikeur of 25 cl aardbeiencoulis (gemaakt met 250 g aardbeien en 1eetlepel citroensap)
  • 330 g lange vingers (boudoirs)
  • 0,25 koffielepel citroenrasp (bio)
 

Bereiding

  1. Klop de mascarpone op.
  2. Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met de suiker tot het mengsel bleker wordt. Voeg de mascarpone toe en meng goed. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw en schep deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  3. Spoel de aardbeien snel, verwijder de steeltjes en snijd de aardbeien in schijfjes.
  4. Meng de likeur met 20 cl water.
  5. Dompel de lange vingers snel in het likeurmengsel of de coulis. Schik de koekjes op de bodem van een serveerschaal. Schep er de helft van de mascarponecrème over. Bedek de crème met een laagje aardbeien. Herhaal met de rest van de koekjes en de crème.
  6. Laat 4 uur rusten in de koelkast.
  7. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en laat ze au bain-marie smelten. Voeg de citroenrasp toe. Meng goed en giet de vloeibare chocolade op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat afkoelen.
  8. Maak, net voor het opdienen, krullen van de witte chocolade door er met de achterkant van een groot mes over te schrapen. Schik de krullen bovenop de tiramisu.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 782 kcal, Eiwit: 14.4 g, Vetstof: 51.6 g, Koolhydraten: 65 g