Zoek een recept

 

Tian van groenten met couscous en gegrilde chipolataworsten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 chipolataworsten (of merguez)
  • 80 g couscous
  • 100 g feta
  • 1 kleine aubergine
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 middelgrote courgette
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 4 tomaten
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Smeer een ovenschotel lichtjes in met olie en leg de couscous op de bodem.
  4. Snij de groenten in schijven en schik ze in de schotel: tegen elkaar in rijen, bijna rechtop. Bestrooi met de geperste knoflookteentjes, de Provençaalse kruiden, peper en zout.
  5. Snij de feta in kleine blokjes en verdeel ze over de groenten. Overgiet alles met wat olijfolie. Bedek de schotel met aluminiumfolie en laat 45 min. in de oven bakken.
  6. Verwijder de folie en bak nog 15 min. extra.
  7. Prik ondertussen de chipolata- of merguezworsten in en bak ze goudbruin in een eetlepel olijfolie in een pan op een middelhoog vuur.
  8. Serveer de tian met de worsten. Smakelijk!
 

Kooktip

De echte Provençaalse tian wordt zonder couscous gemaakt, maar vermits deze het vrijgekomen vocht van de groenten absorbeert, is hij het perfecte ingrediënt om er een compleet gerecht van te maken.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Tian van groenten met couscous en gegrilde chipolataworsten