Zoek een recept

 

Thaise visfondue

Ingrediënten voor 4 personen

  • fleur de sel
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 1 l ontvette gevogeltebouillon
  • peper van de molen
  • 2 stengels Thais citroenkruid
  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 1 stuk rood piment
  • 6 takjes koriander
  • 200 g zalmfilet
 

Bereiding

  1. Snij de uiteinden van de stokjes citroenkruid. Snij ze eerst in de lengte en vervolgens in de breedte in twee. Snij de gember in schijfjes van ongeveer 3 mm dikte. Hak de koriander heel grof.
  2. Doe al deze ingrediënten in een steelpan met de gevogeltebouillon en laat 10 minuten trekken op een matig vuur. Kruid met zout en peper.
  3. Snij ondertussen de visfilets in reepjes van ongeveer 0,5 cm dikte. Maak ‘gemengde’ spiesjes met afwisselend zalm en kabeljauw.
  4. Zet het pannetje met de bouillon in het midden van de tafel. De gasten kunnen er hun spiesje ongeveer een minuut indompelen om het dan op te eten. Schep bij deze spiesjes een pollepel bouillon in een kommetje.
 

Kooktip

  • Als je een kruidigere bereiding verkiest, kan je een koffielepel groene currypasta in de bouillon doen.
  • De "plus" op voedingsgebied: Het bewijs dat het mogelijk is te koken met water en toch te genieten van exotische smaken, zonder afbreuk te doen aan de kostbare omega 3-vetzuren van de vis (vooral de zalm).
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 156 kcal, Eiwit: 18,1 g, Totale vetstoffen: 9,2 g, Koolhydraten: 0,1 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt