Zoek een recept

 

Terrine van mosselen

Ingrediënten voor 8 personen

  • arachide-olie
  • 1 portie saffraanstampers (facultatief)
  • 4 eieren
  • 200 g geblancheerde spinazieblaadjes
  • 300 g kabeljauwfilet of schelvis
  • 1 kg mosselen
  • 1 koffielepel paprika
  • 20 cl room
 

Bereiding

  1. Kuis en krab de mosselen. Leg ze in een, met een half glas water gevulde, ketel en laat ze openen op een hard vuur.
  2. Verwarm de oven voor op stand th 6 (180°C).
  3. Blancheer gedurende 3 min. de spinazieblaadjes in gezouten kokend water. Knijp de blaadjes spinazie met de handen uit, zodat het sap maximaal verwijderd is. Hak de blaadjes vervolgens grof.
  4. Haal de mosselen uit hun schelpen.
  5. Leg een koffiefilter in een puntzeef en giet hier het kookvocht door.
  6. Pureer de kabeljauw, de geklopte eieren, het kookvocht van de mosselen, de room, de paprika, zout en peper in de keukenrobot tot je een fijn en homogeen mengsel bekomt. Vermeng deze puree vervolgens heel voorzichtig met de mosselen, de blaadjes spinazie en de saffraan (facultatief). Giet het mengsel in de terrinevorm die je vooraf met olie hebt ingevet. Strijk de bovenzijde mooi glad. Plaats de terrine in een hoge schotel. Vul de schotel tot de terrinevorm voor 2/3 onder water staat.
  7. Laat de terrine 45 min. in een warmwaterbad in de oven gaar worden.
  8. Laat de terrine afkoelen en ontvorm vervolgens op een dienschotel.