Zoek een recept

 

Terrine op creoolse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 klein ei
  • 50 g geraspte kokosnoot
  • 1 kiwi
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 300 g 4/4-cake
  • 70 g poedersuiker
  • 1 sinaasappel
  • 20 cl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 cl volle melk
  • 60 g zachte boter
  • aardbeien- of frambozencoulis
 

Bereiding

  1. Breng de melk aan de kook in een kookpan met dikke bodem.
  2. Klop het ei met 10 g suiker: het mengsel moet wit worden. Klop er vervolgens voorzichtig het maïszetmeel onder en beetje bij beetje de hete melk. Giet de bereiding terug in de kookpan en laat indikken op zacht vuur. Laat de crème afkoelen.
  3. Klop de room met de vanillesuiker heel stijf. Meng de boter met de kokosnoot en de rest van de suiker. Spatel het botermengsel en de slagroom onder de koude crème waarbij je de massa telkens goed optilt.
  4. Schil de sinaasappel en de kiwi, snij het vruchtvlees dan in kleine blokjes. Doe ze bij de crème en meng.
  5. Snij de cake in plakjes van 1 cm dik. Bekleed een kleine cakevorm met vershoudfolie, bedek de bodem en de zijkanten met plakjes cake.
  6. Doe er de crème in en bedek met plakjes cake. Druk lichtjes aan.
  7. Laat 6 uur opstijven in de koelkast en ontvorm op een schaal. Snij in plakjes en serveer met aardbeien- of frambozencoulis.